Želim najbolje za svoju porodicu, a obaveze su me preplavile. Sate provodim u traženju edukativnih programa za klince, u razvoženju i dovoženju po radionicama i treninzima dok ja sedim u kolima. Zagađenje vazduha, digitalne zavisnosti, igrice, youtube i tiktok kanali poseban su krug pakla.

A šta ja želim za svoje dete? Želim da bude slobodan da istražuje prostranstva, da trči za loptom (bez da ja stalno vičem pazi), da se penje na drvo kao ja kad sam bila mala. Želim da jede hranu i zatvorenih očiju zna šta je pojeo, po mirisu i punoći ukusa. Želim da mu pružim detinjstvo vredno pamćenja.

Ovo je moja priča. 

Na poziv prijatelja, prošlog maja, došla sam u Bašticu. A šta je Baštica? Moja bašta pola sata od mog stana puna zrelog i zdravog povrća; bezbedno okruženje za boravak i igru u prirodi za klinca; livada za fudbal, rvanje, trčanje i izležavanje. Baštica je moj mir za kafu i knjigu u hladovini. Baštica je mesto gde raste cela moja porodica.

Uštedela sam na hrani, provela kvalitetno vreme sa porodicom na svežem vazduhu, i najbitnije, u deci sam videla opipljivu promenu. Ljubav ka prirodi, ekologiji i hrani.

Hranite se u skladu sa godisnjim dobima, nauči decu o znacaju povrća u ishrani, da rotkvica raste u zemlji, a da je brokoli cvet. Gaji organsko povrće uz igru i edukaciju, i menjaj svest o ekologiji.

Zakupi svoju Bašticu!

Jelena Jović Milentijević

Baštica: Kondorov san

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prijave su zatvorene

Ako ipak želiš da probaš Baštica proizvode tokom ove sezone – kontaktiraj nas i smislićemo nešto!

Pozovi nas na telefon 061 662 85 68 ili popuni formular ispod.