O Baštici

Baštica se nalazi u ataru sela Beška, na pola puta između Beograda i Novog Sada. Prve baštice su nastale u proleće 2022. godine, kada je 14 porodica ovde gajilo svoje povrće. Nakon jedne jako uspešne sezone, pune ukusnih plodova i zadovoljnih baštovana, odlučili smo da hobi postane posao. U 2023. godini planiramo da okupimo 400 porodica, koje će moći da uživaju u aktivnostima u prirodi – piknik, igralište, radionice. U sklopu kompleksa koji okružuje Baštice, nalazi se zelena površina od 20 hektara, na koju su svi zakupci Baštice dobrodošli.

Upoznajte naš tim

FGPCyRtr-400x400

Milan Jovović

Founder

Milan je jedan od osnivača i ex-CCO Nordeusa, najuspešnije srpske tehnološke kompanije i idejni tvorac Baštice. Njegova vizija je da, uz tehnologiju, zdrav život postane rutina.

image-600x600

Jelena Jović Milentijević

Managing Director

Nakon 14 godina na čelu nemačkog investicionog fonda EOS, Jelena je sagradila kompaniju od 70+ zaposlenih i 50M € god. prometa. Sada živi svoj san.

View More: http://matthiashombauerphotography.pass.us/career

Nemanja Rajčić

Logistics Director

Sa 10 godina internacionalog iskustva u digitalnom bankarstvu, Nemanja će usmeriti svoja iskustva u stvaranje organizacione i logistčke podrške.

DSC00410

Milenko Bunić

Production Director

Diplomirani agronom. Vodi tim agronoma i poljoprivrednika kroz proces planiranja i proizvodnje zdravog organskog povrća.

Organska hrana je budućnost

Na globalnom nivou, organska proizvodnja je sve više prisutna. U Austriji, rekorderu po udelu organske proizvodnje, 25% ukupnih površina je u sertifikovanoj organskoj proizvodnji. Organska proizvodnja je u porastu i u Srbiji, ali se obavlja i dalje na manje od 1% obradivih površina.

Sopstvena proizvodnja je budućnost

Oko jedne trećine hrane koja se proizvede se baci. Mi verujemo da se taj višak može smanjiti kada bismo sami sebi proizvodili hranu. Hrana nije čisto zadovoljenje fizičkih potreba. Proizvodnja hrane je emotivno iskustvo, a njen ukus i miris bude sećanja. Ljudsko telo je stvoreno da bude u pokretu i deo prirode. Svaki boravak u prirodi i rad rukama u bašti ima blagotvorno dejstvo na nas. Svi želimo da budemo deo zajednice sa kojom delimo iste vrednosti.

Digitalna poljoprivreda je budućnost

Digitalne tehnologije su uvele revoluciju u mnogim industrijama, pa se to očekuje i u poljoprivredi. Korišćenje digitalnih tehnologija će uvesti veliki pomak u transparentnosti i razumevanju porekla hrane koju jedemo. Potrošači i proizvođači postaće bliži nego ikad jer će biti u direktnom kontaktu kroz neku vrstu digitalne platforme.

Od farme do praga je budućnost nabavke

Sve je više ljudi koji kupuju na internetu. Svako želi sveže, zdravo i ukusno povrće, koje je potpuno zrelo ubrano svega nekoliko sati pre dostave. Hranu proizvodimo u neposrednoj blizini potrošača, pa upošljavamo i razvijamo lokalnu zajednicu. Direktnom dostavom sa farme smanjujemo emisiju štetnih gasova, jer u jednom prolasku obuhvatimo više adresa i pritom pređemo najmanje moguće rastojanje.

Kontakt

Adresa: Atar Beške

Kontakt

Kako do nas?

Ako putujete iz Beograda, krenite autoputem za Novi Sad. Izađite na izlazu prema Maradiku (prvi izlaz posle izlaza za Inđiju). Nakon naplatne rampe, za 200m sa desne strane videćete putokaz “Baštica”. Siđite sa glavnom puta i pratite putokaze”