Lista povrća
U našim bašticama paradajz sadimo u prvoj polovini maja, a prve plodove očekujemo krajem juna i beremo ga sve do kraja septembra. U našem mix u imamo jabučar, čeri, volovsko srce i šljivar koji obiluju vitaminima i mineralima, kao i likopenom koji čuva naše krvne sudove.
Mix Paprike
Kod paprike imamo takođe više zanimljivih vrsta, babure, roge i ljute, koje dolaze u mix u. Plodove ubiramo od jula pa sve do prvih jesenjih mrazeva. Ovo izuzetno zdravo povrće prepuno vitamina C koristimo u raznim domaćim jelima i salatama.
Tikvica
Tikvice sadimo u maju i beremo ih sve do septembra, u ponudi imamo klasičnu belu i zuccini zelenu. Vrlo zdravo povrće sa malim sadržajem kalorija, idealno za upotrebu u letnjim mesecima.
Zelenu salatu takođe imamo u mix varijanti, puterica, kristalka, hrastov list. Sadnja može biti do 3 puta godišnje kako bi imali što duži period berbe. Uglavnom je beremo u maju i junu iz prvih sadnji pa do septembra iz kasnijih. Idealan sastojak većine salata u letnjim mesecima.
Salatni krastavac u našim bašticama sadimo u maju nakon prolaska opasnosti od mraza, i beremo prve plodove od kraja juna do septembra. Krastavac ima skoro sve neophodne vitamine i minerale i sjajan je za konzumaciju u letnjim mesecima.
Lubenice sadimo u maju i prve plodove ubiramo u julu. U našoj ponudi imamo srednje krupne lubenice sa crvenim hrskavim mesom, izuzetne slatkoće, prepune gvožđa i minerala, idealne za osveženje u letnjim mesecima, i dinje u tipu ananasa.
Dinje sadimo u maju i prve plodove ubiramo u julu. U našoj ponudi imamo srednje krupne lubenice sa crvenim hrskavim mesom, izuzetne slatkoće, prepune gvožđa i minerala, idealne za osveženje u letnjim mesecima, i dinje u tipu ananasa.
Kupus sadimo u maju i prve plodove ubiramo u julu, mladi kupus u junu, pa sve do oktobra. Vrlo zdrave kulture bogate vitaminima, mineralima i vlaknima.
Brokoli sadimo u maju i prve plodove ubiramo u julu, pa sve do oktobra. Vrlo zdrave kulture bogate vitaminima, mineralima i vlaknima.
Keleraba sadimo u maju i prve plodove ubiramo u julu, pa sve do oktobra. Vrlo zdrave kulture bogate vitaminima, mineralima i vlaknima.
Patlidzan sadimo u maju nakon prestanka opasnosti od mrazeva i beremo u julu i avgustu. Vrlo zdravo povrće niske kalorijske vrednosti.
Praziluk sadimo u maju i ubiramo ga krajem juna pa sve do avgusta. Idealan za salate i kao dodatak jelima sa povrćem.
Celer listaš sadimo u maju i ubiramo tokom celog leta, izuzetno zdrav dodatak supama, čorbama i varivima
Rotkvice sejemo u martu, da bismo prve plodove ubirali u aprilu i maju (druga sadnja). Odlične za čišćenje ogranizma od toksina.
Boraniju sejemo rano u proleće kada se zemljište zagreje na preko 10 stepeni i beremo je u julu i avgustu u zavisnosti od vremenskih uslova.
Cveklu sejemo od aprila do maja, da bismo prve plodove dobili u avgustu i septembru, vrlo zdrava biljka prepuna antioksidanata.
Grašak u našim bašticama sejemo u martu i beremo u maju i junu, odličan je izvor biljnih proteina i vlakana
Prvu setvu spanaća obavljamo u aprilu da bismo krajem maja imali prve listiće za berbu u prvom roku setve, i setvom na leto kada ga ubiramo tokom jeseni. Izuzetno bogat gvožđem i vitaminima, neizostavan sastojak variva u domaćoj kuhinji.
Tokom apila sejemo našu blitvu i prve listove beremo u maju. Zbog specifičnosti vegetacije ubiramo listove sve do oktobra i obezbeđujemo dug period uživanja u ovom zdravom povrću.
Prvu sadnju mladog luka obavljamo u aprilu, da bi prve zelene listove ubirali već u maju. Vrlo zdravo povrće, idealan sastojak većine salata.
Rukolu sejemo tokom aprila i uživamo u njenom gorko-aromatičnom ukusu tokom maja i juna