Lista povrća

Vaš Krompir i šargarepu sadimo u zajedničkoj bašti, na velikoj površini koja omogućava bolju kontrolu od štetočina i optimalan prinos. Ove dve kulture ne birate za individualnu sadnju, već one čine sastavni deo isporuke, dokle god rađaju tokom sezone.
Mix Paradajza

U našim bašticama paradajz sadimo u prvoj polovini maja, a prve plodove očekujemo krajem juna i beremo ga sve do kraja septembra. U našem mix u imamo jabučar, čeri, volovsko srce i šljivar koji obiluju vitaminima i mineralima, kao i likopenom koji čuva naše krvne sudove.

Jedna sadnja po sezoni.

Mix Paprike

Kod paprike imamo takođe više zanimljivih vrsta, babure, roge i ljute, koje dolaze u mix u. Plodove ubiramo od jula pa sve do prvih jesenjih mrazeva. Ovo izuzetno zdravo povrće prepuno vitamina C koristimo u raznim domaćim jelima i salatama.

Jedna sadnja po sezoni.

Tikvica

Tikvice sadimo u maju i beremo ih sve do septembra, u ponudi imamo klasičnu belu i zuccini zelenu. Vrlo zdravo povrće sa malim sadržajem kalorija, idealno za upotrebu u letnjim mesecima.

Jedna sadnja po sezoni.
Mix Salata

Zelenu salatu takođe imamo u mix varijanti, puterica, kristalka, hrastov list. Sadnja može biti do 3 puta godišnje kako bi imali što duži period berbe. Uglavnom je beremo u maju i junu iz prvih sadnji pa do septembra iz kasnijih. Idealan sastojak većine salata u letnjim mesecima.

Do 3 sadnje po sezoni.
Krastavac

Salatni krastavac u našim bašticama sadimo u maju nakon prolaska opasnosti od mraza, i beremo prve plodove od kraja juna do septembra. Krastavac ima skoro sve neophodne vitamine i minerale i sjajan je za konzumaciju u letnjim mesecima.

Jedna sadnja po sezoni.
Lubenica

Lubenice sadimo u maju i prve plodove ubiramo u julu. U našoj ponudi imamo srednje krupne lubenice sa crvenim hrskavim mesom, izuzetne slatkoće, prepune gvožđa i minerala, idealne za osveženje u letnjim mesecima, i dinje u tipu ananasa.

Jedna sadnja po sezoni.
Dinja

Dinje sadimo u maju i prve plodove ubiramo u julu. U našoj ponudi imamo srednje krupne lubenice sa crvenim hrskavim mesom, izuzetne slatkoće, prepune gvožđa i minerala, idealne za osveženje u letnjim mesecima, i dinje u tipu ananasa.

Jedna sadnja po sezoni.
Kineski kupus

Kupus sadimo u maju i prve plodove ubiramo u julu, mladi kupus u junu, pa sve do oktobra. Vrlo zdrave kulture bogate vitaminima, mineralima i vlaknima.

Do 2 sadnje po sezoni.
Brokoli

Brokoli sadimo u maju i prve plodove ubiramo u julu, pa sve do oktobra. Vrlo zdrave kulture bogate vitaminima, mineralima i vlaknima.

Do 2 sadnje po sezoni.
Keleraba

Keleraba sadimo u maju i prve plodove ubiramo u julu, pa sve do oktobra. Vrlo zdrave kulture bogate vitaminima, mineralima i vlaknima.

Do 2 sadnje po sezoni.
Patlidžan

Patlidzan sadimo u maju nakon prestanka opasnosti od mrazeva i beremo u julu i avgustu. Vrlo zdravo povrće niske kalorijske vrednosti.

Jedna sadnja po sezoni.
Praziluk

Praziluk sadimo u maju i ubiramo ga krajem juna pa sve do avgusta. Idealan za salate i kao dodatak jelima sa povrćem.

Do 2 sadnje po sezoni.
Celer

Celer listaš sadimo u maju i ubiramo tokom celog leta, izuzetno zdrav dodatak supama, čorbama i varivima

Jedna sadnja po sezoni.
Rotkvica

Rotkvice sejemo u martu, da bismo prve plodove ubirali u aprilu i maju (druga sadnja). Odlične za čišćenje ogranizma od toksina.

Do 2 sadnje po sezoni.
Boranija

Boraniju sejemo rano u proleće kada se zemljište zagreje na preko 10 stepeni i beremo je u julu i avgustu u zavisnosti od vremenskih uslova.

Jedna do 2 setve po sezoni.
Cvekla

Cveklu sejemo od aprila do maja, da bismo prve plodove dobili u avgustu i septembru, vrlo zdrava biljka prepuna antioksidanata.

Jedna do 2 setve po sezoni.
Grašak

Grašak u našim bašticama sejemo u martu i beremo u maju i junu, odličan je izvor biljnih proteina i vlakana

Jedna setva po sezoni.
Spanać

Prvu setvu spanaća obavljamo u aprilu da bismo krajem maja imali prve listiće za berbu u prvom roku setve, i setvom na leto kada ga ubiramo tokom jeseni. Izuzetno bogat gvožđem i vitaminima, neizostavan sastojak variva u domaćoj kuhinji.

Jedna do 2 setve po sezoni.
Blitva

Tokom apila sejemo našu blitvu i prve listove beremo u maju. Zbog specifičnosti vegetacije ubiramo listove sve do oktobra i obezbeđujemo dug period uživanja u ovom zdravom povrću.

Jedna setva po sezoni.
Mladi luk

Prvu sadnju mladog luka obavljamo u aprilu, da bi prve zelene listove ubirali već u maju. Vrlo zdravo povrće, idealan sastojak većine salata.

Do 3 sadnje godišnje
Rukola

Rukolu sejemo tokom aprila i uživamo u njenom gorko-aromatičnom ukusu tokom maja i juna

Do 2 setve po sezoni.