Vaša Baštica, naša briga

Baštica i Gajbica vam pomažu da nabavka postane jednostavna rutina. Jedino raznovrsno, izbalansirano, sveže i zrelo. Umesto u nabavci, provodite vreme u prirodi sa svojom porodicom ili u društvu zajednice koja deli iste vrednosti.

Kalendar aktivnosti

rain-icon

Februar - April

Pripremamo zemlju, đubrimo, malčiramo slamom, postavljamo ogradice i zalivni sistem. Iz semena proizvodimo sadnice u stakleniku, koje ćemo kasnije preneti na otvorene Baštice. Krajem ovog perioda kreću i prvi zeleni plodovi.
sun-icon

Maj - Jul

Zvanično otvaramo Bašticu za posete. Letnje povrće rađa punim rodom - tikvice, paradajz, salata, paprika, krastavac, grašak, boranija… Družimo se vikendima na prvim radionicama.
clouds-icon

Avgust - Oktobar

Beremo najuksnije voće i povrće: paradajz, lubenicu, dinju… Sadimo poslednje sadnice za jesen: mladi luk, blitvu, bundeve, cveklu, kornišone, kupus… Završavamo sezonu velikom Žurkom za Noć Veštica.
witer-icon

Novembar - Januar

Uklanjamo Baštice od prošle sezone, zalivni sistem, ogradice. Mašinski obrađujemo zemljište i pripremamo ga za sledeću sezonu. Završavamo sezonu velikom žurkom za Noć Veštica.

Ko brine o Baštici?

U vašu Bašticu možete doći svakog vikenda, a i ne morate! Obezbedili smo sav materijal i pribor za rad, i sve je već uključeno u cenu. Možete doći da se brinete o bašti, samo da uberete plodove, a ne morate ništa od toga. Mi ćemo se baviti celom proizvodnjom, od setve do dostave. Iza Baštice stoji tim posvećen zdravom uzgoju, vođen agronomom, a uz pratnju profesora sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Dobijaćete redovne izveštaje o stanju vaše Baštice, a naš tim je dostupan za sva vaša pitanja i konsultacije.

Vreme je da zdrava ishrana postane tvoja rutina

Organsko – Duboko verujemo da hrana koju jedemo ne sme imati štetne materije. Na našoj farmi nećete pronaći nikakve štetne hemikalije – tretirana semena, mineralna đubriva, hemijske pesticide i herbicide. Vaše povrće uzgajamo po najvišim principima organske proizvodnje, uz primenu isključivo prirodnih metoda i sirovina. Pokrenuli smo postupak za organsku sertifikaciju, kako bismo uz pomoć nezavisnih revizora ispratili stroge standarde kvaliteta neophodne za ovaj vid proizvodnje. Time štitimo vaše zdravlje i zdravlje zemljišta.

Brini o kućnom budžetu, a jedi zdravo i ukusno. Garantovane cene tokom cele godine

Odabir povrca – Na našem imanju uzgajamo preko 30 vrsta povrća, a većinu njih u različitim sortama. Ukoliko se odlučite za Bašticu, možete sami odabrati šta uzgajate. Prilikom kupovine, imate priliku da označite kojih 10 vrsta želite. Za korisnike Gajbice se podrazumeva da ćete svakom isporukom dobiti miks raznovrsnog povrća, bez mogućnosti odabira.

Provedi vikend u Baštici

Baštica je otvorena za posetu svakog vikenda od maja do kraja oktobra. Uvek ste dobrodošli da posetite svoju Bašticu. Na raspolaganju vam je tim Baštice za sva vaša pitanja i pomoć oko održavanja. Slobodni ste da istražite naše imanje na oko 20ha prirode. Za mališane je na raspolaganju igralište, a za starije smo obezbedili hladovini i ugodno mesto za druženje. Naš bistro je na raspolaganju svakom ko želi da utoli žeđ i glad u toplim letnjim danima. Redovno organizujemo i radionice, koje ne bi trebalo da propustite!