Gajbica - to je oko 10 kg svežeg organskog povrća na tvom kućnom pragu, svake nedelje.

Isporuka sveže ubranog organskog povrća sa našeg imanja, dovoljna za četvoročlanu porodicu, od maja do oktobra, po fiksnoj ceni cele godine.

Želiš najbolje za svoju porodicu, a obaveze su te preplavile?

Urbani život ne nudi puno prilike da sebi i svojoj porodici obezbediš sve što želiš. Ma koliko se trudiš, u toj trci da se sve stigne i postigne, zdrava ishrana ti često prva izmakne.

Zato smo osmislili “Gajbicu”.

Svake nedelje, od maja do oktobra, na kućni prag ti stiže tvoja Gajbica. Uprkos svom imenu, ona sadrži prosečno 10 kilograma organskog povrća, sveže ubranog tog jutra. To je dovoljno za četvoročlanu porodicu (i da malo pretekne za bake i deke). Plaćaš fiksnu cenu, “razvučenu” na rate tokom cele godine. Uživate i ti i tvoja porodica.

Jednostavno. Isplativo. Zdravo.

Šta je Gajbica?

Naš tim razvija inovativni model potpuno prirodne proizvodnje i distribucije organskog povrća, koji smo nazvali Baštica. U plodnoj ravnici Srema, mi proizvodimo zdravo, prirodno, neprskano povrće. Beremo ga baš kada je zrelo i puno ukusa, jer naše povrće sazreva na njivi, a ne u magacinu.

Gajbica je proizvod namenjen onima koji bi da sebe i svoju porodicu hrane zdravo svaki dan, na jednostavan i isplativ način.

Od maja do oktobra, svake nedelje dobijaš svoju Gajbicu: prosečno 10 kilograma zrelog, organski uzgajanog povrća na kućni prag. To je dovoljno povrća za četvoročlanu porodicu – a bude tu i za baku, deku i prijatelje.

Cena je fiksna, za celu sezonu, a ti biraš da li plaćaš odjenom ili na rate.

Gde gajimo tvoje povrće?

Naša Baštica je locirana blizu Inđije, na pola sata i od Beograda i od Novog Sada. Do nas se najlakše stiže autoputem, za manje od 30 minuta, iza oba urbana centra.

O imanju tokom cele godine brine stručni tim Baštice, uz agronome, tehničare i podršku profesora Poljoprivredenog fakulteta u Zemunu.

Zašto Gajbica?

U kući uvek imaš zdrave hrane

 • Svake nedelje, od maja do oktobra, na kućni prag ti stiže tvoja gajbica.
 • Tvoja gajbica je puna ukusnog, tog jutra ubranog, zrelog ogranskog povrća.
 • Imaš dovoljno povrća da cele nedelje praviš sjajne obroke za celu porodicu (računamo mamu, tatu, 1-2 dece, prema našem iskustvu).
 • Ti određuješ gde dostavljamo tvoju Gajbicu, u Beogradu ili Novom Sadu.
 • Nemaš nikakvih drugih obaveza, sem da uživaš.

Organski proizvodi, po fiksnoj ceni cele godine

 • Kupovinom direktno od proizvođača, izbegavaš sve marže preprodavaca. Ovaj paradajz nije ubran zelen u Španiji, da bi u kutiji na putu do tebe sazreo.
 • Nema inflacije, cena gajbice je ista tokom cele sezone.
 • Nema nikakvih dodatnih, nepredviđenih troškova tokom godine.
 • Kupovinom direktno od proizvođača, izbegavaš sve marže preprodavaca. Ovaj paradajz nije ubran zelen u Španiji, da bi u kutiji na putu do tebe sazreo.
 • Nema inflacije, cena gajbice je ista tokom cele sezone.
 • Nema nikakvih dodatnih, nepredviđenih troškova tokom godine.

Ne razmišljaš o pesticidima i GMO

 • Gajimo organsko povrće u skladu sa prirodom. Radimo to onda kada je vreme, organskim tehnologijama.
 • Nema prskanja i forsiranja rasta biljke različitim preparatima.
 • Salmonela, listerija i slično – to kod nas ne postoji. Time se povrće često zarazi u dugom lancu prenosa, od njive, preko magacina, distributera i polica u samoposlugama.
 • Organsko povrće iz tvoje gajbice je neuporedivo zdravije od komercijalno gajenog, kojem opada nutritivna vrednost zbog neprirodnih uslova uzgoja.

Gajbica

10 kg - Fiksna godišnja cena
59 Mesečno
 • Prosečno 10 kg svežeg, 100% organskog povrća, svake nedelje, od maja do oktobra
 • Dovoljno povrća za četvoročlanu porodicu
 • Minimum 20 isporuka do naznačene adrese
 • Plodovi preko 30 povrtarskih vrsta naći će se u tvojoj gajbici tokom sezone
 • Mogućnost promene adrese ili doniranja nedeljne gajbice u humanitarne svrhe
 • Prioritetni pristup i umanjene cene za sve naše edukativne programe i događaje

Mini Gajbica

6 kg - Fiksna godišnja cena
49 Mesečno
 • Prosečno 6 kg svežeg, 100% organskog povrća, svake nedelje, od maja do oktobra
 • Dovoljno povrća za dvoje odraslih
 • Minimum 20 isporuka do naznačene adrese
 • Plodovi preko 30 povrtarskih vrsta naći će se u tvojoj gajbici tokom sezone
 • Mogućnost promene adrese ili doniranja nedeljne gajbice u humanitarne svrhe
 • Prioritetni pristup i umanjene cene za sve naše edukativne programe i događaje

Lista povrća koje gajimo

Tokom sezone, brinemo o tome da uvek imaš dobar miks svežeg povrća u svojoj Gajbici. Naš stručni tim vodi računa o tome da se u svakoj isporuci nađe ono što najbolje uspeva u tom trenutku. Probaćeš preko 30 raznih vrsta i sorti organsko gajenog povrća tokom sezone.

Tvoj Krompir i šargarepu sadimo u zajedničkoj bašti, na velikoj površini koja omogućava bolju kontrolu od štetočina i optimalan prinos. Ove dve kulture čine sastavni deo tvoje isporuke, dokle god rađaju tokom sezone.

Naš Tim

Milan Jovović
Founder

Milan je jedan od osnivača i ex – CCO Nordeusa, najuspešnije srpske tehnološke kompanije i idejni tvorac Baštice. Njegova vizija je da, uz tehnologiju, zdrav život postane rutina.

Jelena Jović Milentijević
Managing Director

Nakon 14 godina na čelu nemačkog investicionog fonda EOS, Jelena je sagradila kompaniju od 70+ zaposlenih i 50M € godišnjeg prometa. Sada živi svoj san.

Nemanja Rajčić
Logistic Director

Sa 10 godina internacionalnog iskustva u digitalnom bankrastvu, Nemanja će usmeriti svoja iskustva u stvaranje organizacione i logističke podrške.

Milenko Bunić
Production Director

Diplomirani agronom. Vodi tim agronoma i poljoprivrednika kroz proces planiranja i proizvodnje zdravog organskog povrća.

Često postavljana pitanja

U ataru Inđije. Svo povrće gajimo na lokaciji. Ako putujete iz Beograda, krenite autoputem za Novi Sad. Izađite na izlazu prema Maradiku (prvi izlaz posle izlaza za Inđiju). Nakon naplatne rampe, za 200m sa desne strane videćete putokaz “Baštica”. Siđite sa glavnog puta i pratite putokaze. Pogledajte lokaciju na mapi.

Mi ćemo se baviti celom proizvodnjom, od setve do dostave. Iza Baštice stoji tim posvećen zdravom uzgoju, vođen agronomom, a uz pratnju profesora sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. Naš tim je dostupan za sva tvoja pitanja i konsultacije, preko mejla, telefona i društvenih mreža.

To zavisi od toga da li odaberete Gajbicu ili Mini Gajbicu. Gajbica ima u proseku 10 kg povrća, što je dovoljno za četvoročlanu porodicu, a bude tu i za baku, deku i prijatelje. Mini Gajbica ima prosečno 6 kg, što je taman za manje domaćinstvo, ili par prijatelja koji bi je podelili.

Težina koju navodimo je prosečna, u zavisnosti od perioda godine. Kad se u kutiji nađu mladi luk, zelena salata i rotkvice, kutija je lagana ali jako ukusna i zdrava. U periodu kada rađaju lubenica, dinja i paradajz, trebaće ti snaga da kutiju poneseš.

U ponudi trenutno imamo oko 30 povrtarskih kultura, koje dospevaju tokom sezone. Tvoja gajbica će sadržati miks onoga što je u tom trenutku zrelo i sočno. Pogledaj našu listu povrća za detalje.

Svo povrće uzgajamo po organiskim standardima, bez korišćenja štetnih pesticida i hemikalija. To važi i za seme i za rasad. U tome nam pomažu naši partneri: za seme, kompanija Hoya iz Subotice, i rasadnik Koprivica iz Čelareva.
Podizanje i održavanje imanja je proces koji traje 12 meseci, dok se plodovi ubiraju 6 meseci. Tokom zimskog perioda pripremamo zemlju, đubrimo, malčiramo slamom, postavljamo zalivni sistem. Tokom proleća i leta uzgajamo i beremo povrće koje dostavljamo na tvoju adresu. Na jesen uklanjamo ostatke i obrađujemo zemljište i pripremamo ga za sledeću sezonu.

Plaćanje je moguće na 12 rata ili jednokratno, preko računa. Za jednokratne uplate godišnje fiksne cene, odobravamo ti popust u iznosu od 2 mesečne rate.

Cena Gajbice kada plaćaš na 12 rata je 59€ mesečno, što izađe 708€ godišnje. Uplatom celog iznosa odjednom ostvaruješ popust od 118€ (dve mesečne rate manje)!
Dodatni troškovi ne postoje. U cenu paketa su uključene sve usluge, što podrazumeva sadnju, održavanje, prehranu, berbu, navodnjavanje i dostavu na kućnu adresu.

Možeš da privremeno promeniš adresu isporuke, kako bi tvoja gajbica bila dostavljena nekom od članova tvoje porodice ili prijatelja. Takođe postoji mogućnost doniranja tvoje gajbice.

Imaš pitanje? Super!
Mi imamo odgovore.

Popuni ovaj formular i pozvaćemo te da ti objasnimo sve detalje i odgovorimo na tvoja pitanja – i da odabereš ime svoje baštice!

bastica_logo_nas_tim
Kontakt

Email: info@bastica.rs

Telefon/Whatsapp: + 381 616628568

Vrba Organic d.o.o.

Matični broj: 21898856

Adresa kancelarije: Cara Iraklija 16, 11040 Beograd

Društvene mreže

Copyright 2023 © Vrba Organic d.o.o.