Česta pitanja

Gde se nalazi Baštica?

Ako putujete iz Beograda, krenite autoputem za Novi Sad. Izađite na izlazu prema Maradiku (prvi izlaz posle izlaza za Inđiju). Nakon naplatne rampe, za 200m sa desne strane videćete putokaz “Baštica”. Siđite sa glavnom puta i pratite putokaze. Pogledajte lokaciju na mapi.

Ko brine o sadnji, uzgoju i dostavi povrća?

Mi ćemo se baviti celom proizvodnjom, od setve do dostave. Iza Baštice stoji tim posvećen zdravom uzgoju, vođen agronomom, a uz pratnju profesora sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada. Dobijaćete redovne izveštaje o stanju vaše Baštice, a naš tim je dostupan za sva vaša pitanja i konsultacije.

Zasto je cena fiksna za period od 12 meseci?

Podizanje i održavanje bastice je proces koji traje 12 meseci, dok se plodovi ubiraju 6 meseci. Tokom zimskog perioda pripremamo zemlju, đubrimo, malčiramo slamom, postavljamo ogradice i zalivni sistem. Tokom proleća i leta uzgajamo i beremo povrće koje dostavljamo na tvoju adresu. I na jesen uklanjamo Baštice od prošle sezone, zalivni sistem, ogradice. Mašinski obrađujemo zemljište i pripremamo ga za sledeću sezonu.

Odakle dolazi seme koje se sadi na Bašticama?

Svo povrće uzgajamo po organiskim standardima, bez korišćenja stetnih pesticida i hemikalija. To važi i za seme i kog dobijamo rasad. U tome nam pomažu naši partneri. Za seme, kompanija Hoya iz Subotice i za rasad, rasadnik Koprivica iz Čelareva.

Koje povće imamo u ponudi?

U ponudi imamo 32 povrtarske kulture, koje dospevaju tokom sezone. Paket Baštica ti omogućava izbor 10 povrtaskih kultura. Pogledajte našu listu povrća za detalje.

Šta se dešava ako u nekoj nedelji nisam u mogućnosti da primim povrće?

Nudimo ti mogućnost promene adrese, kako bi tvoja gajbica bila dostavljena nekom od članova tvoje porodice ili prijatelja. Takođe postoji mogućnost doniranja tvoje gajbice.

Koji su načini plaćanja?

Plaćanje je moguće na 12 rata ili jednokratno, karticom na sajtu, preko računa ili pouzećem. Za jednokratne uplate godišnje fiksne cene, odobravamo ti popust u iznosu od 2 mesečne rate.

Koja je cena paketa?

Cena Gajbice je 59 EUR mesečno na 12 rata, a uplatom celog iznosa ostvaruje se popust od 118 EUR. Cena Mini Gajbice je 49 EUR mesečno na 12 rata, a uplatom celog iznosa ostvaruje se popust od 98 EUR. Cena Baštice je 79 EUR mesečno na 12 rata, a uplatom celog iznosa ostvaruje se popust od 158 EUR.

Postoje li dodatni troškovi?

Dodatni troškovi ne postoje. U cenu paketa su uključene sve usluge, što podrazumeva, sadnju, održavanje, prehranu, berbu, navodnjavanje i dostavu na kućnu adresu.

Koliko povrća dobijem nedeljno iz Baštice?

Iz našeg iskustva Baštica ima nedeljni prinos od 6 do 15kg, u zavisnosti od perioda. Kad se u kutiji nađu mladi luk, zelena salata i rotkvice, kutija je lagana ali jako ukusna i zdrava. U peridu kada rađaju lubenica, dinja i paradajz, trebaće ti snaga da kutiju poneseš. Nedeljna isporuka iz Baštice dovoljna je za četvoročlanu porodicu, a bude tu i za baku, deku i prijatelje.

Koliko povrća dobijem nedeljno u Gajbici?

Nedeljno ćeš dobiti oko 6kg povrća u mini verziji Gajbice, dok regularna Gajbica sadrži prosečno 10kg, u zavisnosti od perioda. Kad se u kutiji nađu mladi luk, zelena salata i rotkvice, kutija je lagana ali jako ukusna i zdrava. U peridu kada rađaju lubenica, dinja i paradajz, trebaće ti snaga da kutiju poneseš. Nedeljna isporuka regularne Gajbice sadrži dovoljno sezonskog povrća za četvoročlanu porodicu. Mini Gajbica je napravljena tako da odgovara potrebama 2-3 osobe.

Prijave su zatvorene

Ako ipak želiš da probaš Baštica proizvode tokom ove sezone – kontaktiraj nas i smislićemo nešto!

Pozovi nas na telefon 061 662 85 68 ili popuni formular ispod.