Uživaj u plodovima sopstvene organske baštice.

Baštica je mesto za nas koji bismo da se vratimo prirodi, a da ne napustimo grad. Zajedno gajimo organsko povrće, učimo o prirodi i družimo se. U Baštici raste povrće, ali i cela tvoja porodica!

bastica-hero-img-2

Reč-dve jedne mame

Želim najbolje za svoju porodicu, a obaveze su me preplavile. Sate provodim u traženju edukativnih programa za klinca, u razvoženju i dovoženju po radionicama i treninzima dok ja sedim u kolima. Zagađenje vazduha, digitalne zavisnosti, igrice, YouTube i tik tok kanali… To je poseban krug pakla.

Pitam se, šta ja zapravo želim za svoje dete?

Želim da bude slobodan da istražuje prostranstva, trči za loptom, penje se na drvo! Želim da jede hranu zatvorenih očiju i da zna šta je pojeo, po mirisu i punoći ukusa. Želim da se nauči strpljenju i da poštuje proces prirode i stvaranja. Želim da mu pružim detinjstvo vredno pamćenja.

Na poziv prijatelja prošlog maja, došla sam u bašticu. A, šta je Baštica?

“To je moja bašta, puna zrelog i zdravog povrća, pola sata od mog stana. Baštica je bezbedno okruženje za boravak i igru u prirodi, livada za fudbal, trčanje i izležavanje. Baštica je moj mir uz kafu i knjigu u hladovini. Baštica je mesto gde raste cela moja porodica.

Uštedela sam na izdacima za hranu, a dobila na desetine kilograma organskog povrća koje sam SAMA uzgajila, HEJ! Provela sam kvalitetno vreme sa porodicom, i najbitnije, u deci videla opipljivu promenu. Ljubav ka prirodi, hrani i ekologiji.

Nauči svoju decu da rotkvica raste u zemlji, a da je brokoli cvet. Gaji organsko povrće uz igru i edukaciju i jedi zdravo. Pridruži nam se!

Jelena Jovic Milentijevic generalni direktor bastice

Evo kako nam je bilo prošle sezone!

Šta je Baštica?

Baštica je inovativni model potpuno organske proizvodnje i distribucije povrća. Ne koristimo pesticide niti sintetička đubriva, ne forsiramo biljke hormonima rasta, ne koristimo tretirana semena. Naše imanje gradimo po najstrožim organskim principima.

Veličina svake baštice je 0,5 ara (5×10 metara) i po tvom izboru, sadimo ti do 10 različitih povrtarskih kultura. Plaćaš je odjednom ili na rate tokom cele godine. Od maja do oktobra, imaš najmanje 20 nedeljnih isporuka sočnih plodova iz tvoje baštice, do tvog kućnog praga.

To je više nego dovoljno povrća za četvoročlanu porodicu, a bude tu i za baku, deku i prijatelje!

O tvojoj baštici sve vreme brine naš stručni tim. Ti i tvoja porodica imate slobodu da se uključite kako i kada vam odgovara!

sta-je-bastica-4

To je više nego dovoljno povrća za četvoročlanu porodicu, a bude tu i za baku, deku i prijatelje!

O tvojoj baštici sve vreme brine naš stručni tim. Ti i tvoja porodica imate slobodu da se uključite kako i kada vam odgovara!

Gde je Baštica?

Kompleks Baštica je lociran blizu Inđije, na pola sata i od Beograda i od Novog Sada. Do Baštice se najlakše stiže autoputem, za manje od 30 minuta iz oba urbana centra.

Nakon uspešnog testa prošle sezone, ove godine ćemo ponuditi javnosti preko 400 individualnih baštica, uz brojne prateće sadržaje.

Gde je Baštica?

Kompleks Baštica je lociran blizu Inđije, na pola sata i od Beograda i od Novog Sada. Do Baštice se najlakše stiže autoputem, za manje od 30 minuta iz oba urbana centra.

Nakon uspešnog testa prošle sezone, ove godine ćemo ponuditi javnosti preko 400 individualnih baštica, uz brojne prateće sadržaje.

Ovo je važno:
Šta podrazumeva fiksna godišnja cena za Bašticu?​

Biraš model plaćanja: plaćaš mesečnu ratu od 79€ tokom 12 meseci, ili odjednom uz popust u visini dve mesečne rate. O tvojoj baštici brinemo tokom cele godine, a sezona rađanja je od maja do oktobra.

Ne postoje nikakvi drugi troškovi.

Svoju bašticu možeš da posetiš kada god poželiš. Da uživaš u prirodi, učestvuješ u zajedničkim aktivnostima ili da zasučeš rukave. Ne brini, svu brigu o povrću možeš i da prepustiš nama!

Kada sadimo, izabraćeš ono što voliš iz naše zbirke povrća. Uz savete naših stručnjaka, sve će biti kako treba za maksimalan organski prinos i uživanciju, za tebe i porodicu!

Kada sadimo, izabraćeš ono što voliš iz naše zbirke povrća. Uz savete naših stručnjaka, sve će biti kako treba za maksimalan organski prinos i uživanciju, za tebe i porodicu!

Tvoja Baštica

Fiksna godišnja cena
79 Mesečno
  • 1 baštica 0,5 ari (5x10 metara) površine
  • Svakodnevna, sveobuhvatna briga o tvojoj baštici od strane našeg stručnog tima
  • Minimum 20 besplatnih isporuka 100% zrelog organskog povrća tokom sezone
  • Dovoljno povrća za četvoročlanu porodicu (prosečno 10kg nedeljno)
  • Odabir do 10 vrsta povrća sa naše liste za prolećnu sadnju
  • Proizvoljni nivo učestvovanja u održavanju tvoje baštice
  • Korišćenje zajedničke infrastrukture Baštice tokom sezone
  • Radionice organskog uzgoja povrća za decu i roditelje
  • Tabla sa imenom tvoje baštice

Šta kažu Baštovani?

Vladislav J.
Procenitelj
Baštovan u baštici “Diem”

Mirko A.
Personalni trener
Baštovan u baštici “Carpe”

Tamara P.
Psiholog
Baštovanka u baštici “Dolina leptirova”

Lista povrća koje gajimo

Na početku, odabraćeš 10 povrtarskih vrsta od ponuđenih. To ćemo zasaditi u tvoju bašticu. Kako sezona odmiče, tako se i menjaju kulture. Tokom godine ćeš birati i saditi novo povrće, sve uz uvek prisutan savet i pomoć naših stručnjaka.

Deca će biti presrećna dok čeprkaju po zasadu, jer svaki put je malo drugačije! Ne zaboravi – uvek smo tu da pomognemo, pa i da preuzmemo kompletnu brigu o tvojoj baštici.

Tvoj Krompir i šargarepu sadimo u zajedničkoj bašti, na velikoj površini koja omogućava bolju kontrolu od štetočina i optimalan prinos. Ove dve kulture ne biraš za individualnu sadnju, već one čine sastavni deo isporuke, dokle god rađaju tokom sezone.

Naš Tim

Milan Jovović
Founder

Milan je jedan od osnivača i ex – CCO Nordeusa, najuspešnije srpske tehnološke kompanije i idejni tvorac Baštice. Njegova vizija je da, uz tehnologiju, zdrav život postane rutina.

Jelena Jović Milentijević
Managing Director

Nakon 14 godina na čelu nemačkog investicionog fonda EOS, Jelena je sagradila kompaniju od 70+ zaposlenih i 50M € godišnjeg prometa. Sada živi svoj san.

bastica_logo_nas_tim

Nemanja Rajčić
Logistic Director

Sa 10 godina internacionalnog iskustva u digitalnom bankrastvu, Nemanja će usmeriti svoja iskustva u stvaranje organizacione i logističke podrške.

Milenko Bunić
Production Director

Diplomirani agronom. Vodi tim agronoma i poljoprivrednika kroz proces planiranja i proizvodnje zdravog organskog povrća.

Često postavljana pitanja

Ako putujete iz Beograda, krenite autoputem za Novi Sad. Izađite na izlazu prema Maradiku (prvi izlaz posle izlaza za Inđiju). Nakon naplatne rampe, za 200m sa desne strane videćete putokaz “Baštica”. Siđite sa glavnom puta i pratite putokaze. Pogledajte lokaciju na mapi.

Iz našeg iskustva Baštica ima nedeljni prinos od prosečno 10kg, u zavisnosti od perioda. Kad se u isporuci nađu mladi luk, zelena salata i rotkvice, kutija nije preteška, ali jako ukusna i zdrava. U peridu kada rađaju lubenica, dinja i paradajz, trebaće ti snaga da poneseš svoju isporuku! Nedeljna isporuka iz Baštice dovoljna je za četvoročlanu porodicu, a bude tu i za baku, deku i prijatelje 🙂

Mi ćemo se baviti celom proizvodnjom, od setve do dostave. Iza Baštice stoji tim posvećen zdravom uzgoju, vođen agronomom, a uz pratnju profesora sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. Dobijaćeš redovne izveštaje o stanju tvoje Baštice, a naš tim je dostupan za sva pitanja i konsultacije.
U ponudi trenutno imamo oko 30 povrtarskih kultura, koje dospevaju tokom sezone. Imaš izbor do 10 povrtaskih kultura koje sadimo za početak. Svakakve kombinacije su moguće tokom sezone – pogledaj listu povrća u sklopu ove stranice i kontaktiraj nas za više detalja.
Zato što tvoj Krompir i šargarepu sadimo u zajedničkoj bašti, na velikoj površini koja omogućava bolju kontrolu od štetočina i optimalan prinos. Dokle god rađaju, krompir i šargarepa će činiti sastavni deo tvoje isporuke.
Svo povrće uzgajamo po organiskim standardima, bez korišćenja stetnih pesticida i hemikalija. To važi i za seme i za rasad. U tome nam pomažu naši partneri: za seme, kompanija Hoya iz Subotice, i rasadnik Koprivica iz Čelareva.

Plaćanje je moguće na 12 rata ili jednokratno, preko računa ili pouzećem. Za jednokratne uplate godišnje fiksne cene, odobravamo ti popust u iznosu od 2 mesečne rate. 

Cena Baštice kada plaćaš na 12 rata je 79€ mesečno, što izađe 948€ godišnje. Uplatom celog iznosa odjednom ostvaruješ popust od 158€ (dve mesečne rate manje)! 
Podizanje i održavanje baštice je proces koji traje 12 meseci, dok se plodovi ubiraju 6 meseci. Tokom zimskog perioda pripremamo zemlju, đubrimo, malčiramo slamom, postavljamo ogradice i zalivni sistem. Tokom proleća i leta uzgajamo i beremo povrće koje dostavljamo na tvoju adresu. I na jesen uklanjamo Baštice od prošle sezone, zalivni sistem, ogradice. Mašinski obrađujemo zemljište i pripremamo ga za sledeću sezonu.
Dodatni troškovi ne postoje. U cenu paketa su uključene sve usluge, što podrazumeva, sadnju, održavanje, prehranu, berbu, navodnjavanje i dostavu na kućnu adresu.

Možeš da privremeno promeniš adresu isporuke, kako bi tvoja gajbica bila dostavljena nekom od članova tvoje porodice ili prijatelja. Takođe postoji mogućnost doniranja tvoje gajbice.

Imaš pitanje? Super!
Mi imamo odgovore.

Popuni ovaj formular i pozvaćemo te da ti objasnimo sve detalje i odgovorimo na tvoja pitanja – i da odabereš ime svoje baštice!

Prijave su zatvorene

Ako ipak želiš da probaš Baštica proizvode tokom ove sezone – kontaktiraj nas i smislićemo nešto!

Pozovi nas na telefon 061 662 85 68 ili popuni formular ispod.